Bellas band

I den här boken får man lära känna Bella, en helt vanlig tjej som en dag får följa sin pappa på en rockkonsert.

Pappa tycker att konserten är hur bra som helst – medan Bella våndas och tycker att det är rena rama gubbrocken som bjuds. Hon iakttar bandet och drömmer sig bort då hon ser trummisen, det verkar ju hur rätt som helst att spela trummor, och där börjar Bellas dröm om att spela trummor!
 
När hon berättar det för sina föräldrar blir de minst sagt avvaktande och föreslår henne att det kanske vore kul att till exempel spela piano eller gitarr i stället. Men Bella står fast; det är trummor hon vill spela, och så småningom får hon faktiskt ett trumset! När Bella kommer hem från skolan är det självklart för henne att sätta sig vid trummorna och hon börjar göra egna låtar.
 
Hon drömmer om att spela i ett band och efter en tid så startar hon ett band tillsammans med några kompisar. Det bandet får namnet ”Bellas band”, och hur det går för bandet får ni läsa i boken!
 
Boken är lättläst med mycket luft, och Bellas kärlek till Isak ger boken en mysig känsla likväl som man får en bra bild om hur det kan vara kompisar emellan. Den visar också på hur viktigt det är att satsa på sina drömmar. Boken passar både pojkar och flickor i mellanstadieåldern.
 
 Visa tips tipstitle=Filmtips