Bara tre ord

Mysigt och dramatiskt om kärlek och vänskap på en amerikansk skola.

Simon Spier är 16 år och förälskad i en hemlig kille som kallar sig Blue. De har bara haft kontakt med varandra på nätet, men aldrig träffats. Simon är också väldigt förtjust i Cal, en kille som är med i hans teatergrupp på skolan. Kan det vara så att Blue och Cal är samma person?

Några av Simons mejl till Blue blir lästa av fel person, och Simon blir utsatt för utpressning och att bli ofrivilligt outad. Simon är inte öppen med sin homosexualitet och ställs inför valet om han ska komma ut självmant, eller om han ska låta sig bli utsatt för värsta ryktesspridningen.

Det är en mysig och ganska dramatisk berättelse om kärlek och vänskap på en amerikansk skola. Originalet på engelska heter Simon v/s the Homo Sapiens Agenda.

Det enda som stör mig i boken är att ordet gay rätt genomgående översätts med ordet bög. Ordet bög används i Sverige, tyvärr fortfarande och allt för ofta, som skällsord och blir därför ingen bra översättning av det mer neutrala ordet gay, som egentligen inte ens behöver översättas. Förutom det så är det en underhållande och spännande bok.

Bara tre ord är en ungdomsbok som passar dig som är från 12-13 år och uppåt.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Christer Edeholt den 7 december 2016