Bara tre kan leka så

En cool hjältinna som är +50 år är ovanligt inom deckarvärlden, men Denise Rudberg har skapat en speciell stil, elegant crime, i böckerna om den medelålders åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff.

Här finns både kunskap och kärlek beskriven i denna bok, den tredje i serien.

Marianne Jidhoff, som är änka efter riksåklagaren Hans Jidhoff, arbetar inom åklagarmyndigheten där chefen heter Olle Lundqvist. Övriga kollegor är den nyligen frånskilde Torsten Ehn och Augustin Madrid som är yngst i gruppen och ungkarl.

De får ett ”hemligt” uppdrag att utreda vad som ligger bakom mordet på den socialdemokratiske riksdagsmannen Bror Hemros. Samtidigt som han påträffas mördad i sin lägenhet försvinner två kvinnor från Östermalm, den ena kvinnan gift med en oljeimportör och den andra kvinnan har egen klädbutik för barn. I början av utredningen kan man inte finna att de har något samröre med varandra eller den mördade politikern.

Man får även läsa om Marianne Jidhoffs privatliv på Östermalm, i det egna vackra stenhuset där även hennes barn har egna lägenheter. Tillsammans har de ett sommarhus i skärgården som de måste besluta sig för att antingen sälja eller rusta upp.

Detta är en lättläst crime-historia som man snabbt tar sig igenom.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Eva Häggström den 28 juni 2014