Bara den svagaste överlever

En spelintresserad kille hamnar plötsligt i en annan, hotfull värld.

Filix Wood, en spelintresserad och tillbakadragen kille, har en egendomlig känsla i naveln. Det är som om den vill leda honom någonstans. Han köper campingutrustning, beger sig ut i skogen där han irrar bort sig och vaknar upp på en konstig plats bland människor klädda i djurhudar, som aldrig sett eller hört talas om en mobiltelefon.

Blodigt och spännande

Han anklagas för att vara att vara en utböling och en tjuv. I den nya världen han har hamnat lever människorna i träd och vakar över den mystiska gruvan Cado och ondskan som lever där. De sätter stort värde på styrka. Att Filix är klen, och inte verkar ha gjort något vettigt kroppsarbete i sitt liv, är för dem skrattretande. Han hånas och ses ned på, på grund av detta.

Han söker efter sätt att fly och ta sig tillbaka till sin egen värld, men det visar sig vara svårt. Gruvrådet som ska avgöra hans öde är oense om han ska accepteras in i samhället eller offras till de gigantiska köttätande fåglarna.

Bara den svagaste överlever är en blodig och spännande berättelse om att rå styrka inte är allt och om vikten av att våga visa sig svag ibland. Rädsla är inte alltid någonting dåligt!

Våra texter

  1. Tips till gamers

    Skrivet av: Maria Engström, Åsa Zetterström

    Kan du inte få nog av spel? De här roliga och spännande böckerna handlar om riktiga gamers. Passar för dig på låg- och mellanstadiet.