Badbomber & simhopp

Äntligen badhusdag! Men törs Mertsi hoppa från den höga trampolinen?

I Badbomber & simhopp får vi följa med Mertsi som är glad eftersom det är badhusdag. Hurra!

Han kan simma men att hoppa från höga trampolinen och åka vattenrutschkanan känns läskigt. Tur att han har kompisen Dominic som låter Mertsi åka ihop med honom i rutschkanan, då blir det roligt.

Att våga till slut

Men när de kommer ner i vattnet glömmer Mertsi hur han ska röra armar och ben för att komma upp till ytan. Igen finns Dominic där och tar tag i hans hand och påminner Mertsi hur man simmar. Till slut vågar han också hoppa från den höga trampolinen.

Detta är en fin bok om mod och vänskap. Bilderna är utrycksfulla och levande och läsaren får vara med på badhuset från alla möjliga olika vinklar.

Böcker gjorda tillsammans med barn

Badbomber & simhopp är den första i en serie härliga bilderböcker av Marin Salto som egentligen är två författare, Karin Salmson och Marie Tomicic. Tillsammans med Marcus Gunnar Pettersson som gjort bilderna har de skapat böckerna utifrån samtal med barn.

Alla böckerna i serien skildrar vardagliga men spännande händelser som alla barn kan känna igen sig i. Det är romska barn som är huvudpersoner i böckerna och i slutet av varje bok får vi lära oss några fraser på romani och lite fakta om romer.

Jonne kan inte simma

Av: Ryberg, Ulf Tipsat av: Maria Nordenback

Jonne vill inte erkänna att han inte kan simma. Men att ljuga krånglar bara till det för honom. Hur ska det gå i simhallen?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Katarina Markström den 28 november 2015