Bära barnet hem

En mor följer med sin son till Bogotá för att träffa hans biologiska familj. Där möter vi även en ung kvinna som aldrig fick några föräldrar.

Ana lämnades på en sjukhustrappa när hon var nyfödd. Hon växte upp i ett kloster och jobbar nu som barnflicka och hembiträde hos en familj med tre barn. Där utforskar hon sitt behov av tillhörighet och närhet. i synnerhet i relationen med den yngste sonen som hon skapar ett moderligt band till.

Om identitet och tillhörighet

Mitt emot huset där hon jobbar finns ett barnhem som hon tittar på genom fönstret och återupplever sina egna erfarenheter. Hon minns sin barndom och sig själv som en del i ett kollektiv, där det som definierade henne som individ var ett enskilt foto.

Anas tillvaro framställs parallellt med en svensk kvinnas berättelse. Kvinnan, en mamma som aldrig fick några biologiska barn, reser till Colombia med Adam, ett av sina tre barn. Där ska de möta Adams biologiska mor.

Bära barnet hem är en bok om moderskap, identitet och tillhörighet. Om föräldrar som finns och som inte finns och om den ensamhet som alltid följer en människa, oavsett hennes relationer.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 12 januari 2016