Avgrundens änglar

De är Avgrundens änglar, de som skipar rättvisa på sitt eget sätt när rättssystemet misslyckas. Nu står de inför en enorm uppgift. Ondskan de jagar finns inom polisen.

De kallar sig Avgrundens änglar. De är fyra stycken och de har alla mörka händelser i sitt förflutna. Händelse som gör att de vill straffa gärningsmän som ger sig på ungdomar.

Änglarna heter egentligen Alice, Hannes, Samira och Molly och allt går bra till en dag - då det går fruktansvärt fel. En av dem blir tagen av polisen, men i samma veva får de en ledtråd till en ung flickas försvinnande för ett par år sedan.

En mäktig fiende

De fria änglarna följer upp ledtråden, men inser snart att det hela är mycket större än bara en försvunnen flicka. Det rör sig om en man, kallad Gubben, som under årtionden förgripit sig på ungdomar och ibland till och med dödat dem. Gubben har kontakter som gör det hela mycket farligt och han jagar snart änglarna, som i sin tur jagar honom.

Avgrundens änglar inser snart att de inte kan lita på någon annan än varandra. Deras fiende finns inom polisen. Allt ställs på sin spets då ännu en flicka blir bortrövad.

En spännande och stundtals otäck ungdomsthriller som är svår att sluta läsa när du väl har börjat.

Magnus Nordin har skrivit många deckare, thrillers och rysare, bland annat Djävulens märke, Prinsessan och mördaren och Skuggvarelser.

Skuggvarelser

Av: Nordin, Magnus Tipsat av: Wiveca (Vicky) Uhlander

Daniel och hans kompisar får uppleva en sommar där skräcken växer i det vackra gotländska landskapet. För Daniel blir det också sommaren då han möter Kira.

Årstamördaren

Av: Nordin, Magnus Tipsat av: Elisabet Pettersson

En sjuttonårig tjej hittas mördad i en bergskreva i Årsta. Henke och hans kompisar i rockbandet var på samma fest som flickan.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 14 februari 2016