Avgrunden

Bestialiska mord i London, en otäck docka, ett mysterium att lösa. Har du inte bekantat dig med mardrömsdetektiven Dylan Dog tidigare är det dags nu.

Av: Sclavi, Tiziano
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2014
Låna

Avgrunden är ett Dylan Dog-album baserat på ett manus av Tiziano Sclavi, Dylan Dogs skapare, och mästerligt tecknat av Giampiero Casertano. I detta, ett av mina favoritalbum i serien, så drabbas London av brutala mord. Den tillsynes muntre Herbert får halsen avskuren av sitt eget antika rakblad och hans fru svär på att hon sett den antika rakhyveln sväva i luften.

Ett mörkt äventyr

Mardrömsdetektiven Dylan Dog blir satt på fallet och sakta men säkert börjar Dylan se ett mönster i morden. Den här berättelsen fokuserar en del på detektivarbetet och är du uppmärksam kanske du ser mönstret före detektiven.

Albumet är vackert tecknat. Det är publicerat i svartvitt trots att en version i färg finns. Det svartvita passar väl ihop med det filminspirerade bildspråket och svärtan i berättelsen. Illustrationerna bär surrealistiska drag som gör sig särskilt bra i denna skrämmande serie och om du låter dig svepas med lovar jag dig ett äventyr som drar dig ner i avgrunden.

Bokens omslag är tecknat av den svenske illustratören Larz Kratz, originalomslaget visas på baksidan.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 21 juni 2015