Att förlora Gemma

De två vännerna Esther och Gemma står på flygplatsen i Dehli inför sitt livs resa, en ett år lång resa i Indien. Äventyret ligger för deras fötter, men nästan direkt går det snett.

Esther och Gemma har känt varandra sedan barnsben. Esther har alltid varit den omsvärmade och den som redan har en färdig examen. Gemma är hennes totala motsats. Vänskapen har bestått genom åren trots olikheterna, men samtidigt har de fastnat i roller som inte riktigt känns bekväma nu när de står på tröskeln till vuxenlivet. 
 
I Indien är det Esther som tar kommandot och det skaver och skapar irritation mellan dem. Då möter de Coral, en erfaren backbacker-tjej som hjälper dem till rätta i det främmande landet. Gemma och Coral får god kontakt direkt. Esther blir svartsjuk och känner sig utanför, en för henne helt obekant känsla. När det sedan visar sig att Gemma anförtrott sig åt Coral är sprickan vännerna emellan ett faktum. I en sliten lägenhet i Dehli inleds ett triangeldrama där vänskap, förtroenden och hemligheter plötsligt har förlorat det mesta av sina värden.
 
Redan från början vet man som läsare att något kommer gå fruktansvärt fel. Katy Gardner lyckas ändå, eller kanske just av den anledningen, effektivt bygga upp en krypande kuslig känsla som gör boken svår att lägga ifrån sig. Att förlora Gemma är den brittiska författarinnans debutroman och den enda som hittills översatts till svenska.

Babel

Tipsat av: Robert Rösth

Bristande kommunikation och kulturkrockar är det gemensamma temat för de fyra parallella historier som utspelas i den här filmen. Efterhand visar det sig att de också har andra kopplingar till varandra.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anette Lindström den 21 februari 2008