Astrid och Amir

Höstterminen börjar inte bra för Astrid. Hennes bästis är bara med andra. Ingen bänk-kompis har hon. Men så kommer Amir till klassen. Tillsammans ska de spionera.

Astrid ska börja trean. Hon har längtat hela sommaren efter att träffa bästisen Maryam igen. De har varit kompisar sedan dagis. Astrid och Maryam är väldigt olika men gillar varandra supermycket.

En annorlunda Maryam

Men något har hänt med Maryam under sommarlovet. Hon har supermycket smink, tajta vita jeans och sandaler med jättehög klack. Det är inte lätt att gå snabbt med dem.

På väg till skolan säger Astrid och Maryam knappt ett ord till varandra. I skolan är Maryam med Elly hela tiden. Höstterminen blir inte som Astrid tänkt sig.

En ny vän

Hon får sitta utan bänk-kompis. Ända tills Amir börjar i klassen. Han verkar först lite dryg. När han vill starta en spionverksamhet tillsammans med Astrid kan hon inte motstå det. Nu börjar en spännande tid.

Det här är den andra boken om nioåriga Astrid. Rolig, spännande och lite allvarlig - om Astrids liv med påhitt och vardag. Fina och roliga bilder gör berättelsen ännu bättre. Perfekt för dig som läser själv. Eller som högläsningsbok.

Läs också

  1. Våffelhjärtat

    Av: Parr, Maria Tipsat av: Emma Sigvardsson

    Mycket kan hända på ett år när man är en påhittig nioåring. Särskilt när bästa vännen har talang för att ställa till med tokigheter.

  2. Astrid, alltid Astrid!

    Av: Lannebo, Charlotta Tipsat av: Annika Edlund

    Stackars alla människor som inte har ett lika fint namn som Astrid. Henns mamma och pappa fattade inte när hon föddes att hon skulle heta Astrid. Så det har hon valt själv.