Artemis Fowl

När Artemis Fowl stjäl Boken och kidnappar Holly Short gör han sig till fiende nummer ett i Folkets ögon. Deras elitstyrka blir en tuff motståndare för den kriminella supertalangen.

Artemis Fowl den andre, kriminellt geni, helt utan skrupler – nästan. På jakt efter guld för att bygga upp släkten Fowls förbrytarimperium igen. Hans far är mystiskt försvunnen, hans mor förvirrad av sorg.

Holly Short, löjtnant, pionjär som första flicka i polisens elitförband (PYSS), älskar sitt jobb. Måste akut bevisa för chefen att hon är värdig sin plats i elitstyrkan, annars får hon sparken och degraderas till trafikpolis.

Två världar krockar

Artemis är människa och Holly är vätte, eller pyssling. Deras vägar korsas när Artemis kidnappar Holly.

Innan dess har han lurat till sig ett exemplar av Boken, från en svårt alkoholiserad älva. Boken som alla av Folket (vättar, älvor, pysslingar) alltid bär med sig. Boken med levnadsregler, historia, magiska formler och allt annat viktigt.

Med datorns hjälp lyckas Artemis översätta Boken till engelska. För att komma över Folkets guld behöver han nu en pyssling, och det råkar bli Holly. En liten hake, bara - Artemis har underskattat pysslingarnas elitstyrka och målmedvetenhet.

Ger mersmak

Första boken om Artemis Fowl är en kul, klurig, spännande och fartfylld thriller. Roligt och påhittigt om pysslingarnas perspektiv och värld. Artemis personlighet och tillvaro är intressant och samtidigt både lite sorglig och knäpp. Jag ska definitivt läsa fler böcker i serien om Artemis Fowl.

Född till hjälte

Av: Riordan, Rick Tipsat av: Åsa Zetterström

En klassutflykt till konstmuseet låter väl ganska ofarligt. Men otursförföljda Percy lyckas hamna i knipa även där. Och inte så lite heller.