Arizona Junior

Är kidnappning lösningen på barnlöshet? Det tror i alla fall det desperata paret som är huvudpersoner i bröderna Coens komedi från 1987.

Nicolas Cage och Holly Hunter spelar ett omaka par i den här filmen. H.I. är en dumsnäll återfallsförbrytare och Edwina är en godhjärtad polis. De möts varje gång han åker in i finkan, blir kära och gifter sig. Men den fullständiga lyckan uteblir eftersom de inte kan få barn på naturlig väg. Adoption är också uteslutet med anledning av mannens brottsliga bakgrund.
 
När TV-nyheterna rapporterar att miljonären Nathan Arizona och hans fru fått femlingar väcks en idé hos H.I. och Edwina. Paret kidnappar en av småttingarna, men det skapar förstås bara fler problem. Läget förvärras när de får oväntat besök - av två kompisar till H.I. De är på rymmen från fängelset och behöver ett gömställe.

Bröderna Coens filmer innehåller ofta svart humor. De har till exempel gjort Barton Fink och Fargo. I Arizona Junior finns också satir men framförallt mer fysisk humor - nästan slapstick, inklusive koreograferade slagsmål. En annan rolig scen är när kidnapparen H.I. försöker hantera och välja bland de söta bebisarna som kryper omkring på golvet i barnkammaren. Filmen har också ett stort galleri av mer eller mindre galna karaktärer.

Little Miss Sunshine

Tipsat av: Robert Rösth

En roadmovie om ett gäng förlorare. Olive är en småknubbig flicka som drömmer om att bli skönhetsdrottning. Nu har hon chansen att nå sina drömmars mål.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Robert Rösth den 12 februari 2007