Annihilation

Ännu en expedition ska bege sig till Area X. Alla tidigare expeditioner har slutat med att medlemmarna försvunnit eller dött.

Det är den tolfte expeditionen till Area X. Den består av fyra medlemmar: en biolog, en antropolog, en psykolog samt en lantmätare med militär utbildning. Alla kvinnor. Deras uppdrag: att kartlägga det avspärrade område som kallas Area X.

Ovissa öden

Den officiella regeringsversionen beskriver Area X som en plats som drabbats av en obestämd naturkatastrof, möjligen orsakad av militära experiment. En uppenbar ovilja att gå ut med detaljer till allmänheten resulterar snabbt i en uppsjö av alternativa teorier. Den mest accepterade är att området besökts av någon främmande livsform som gradvis tagit kontrollen över både djur och natur.

Alla de tidigare expeditionerna har misslyckats. Deltagarna har antingen försvunnit eller kommit tillbaka med tomma blickar och sedan snabbt dött i cancer. Det är också känt att det funnits människor bosatta inom Area X, vars öden är ovissa. Vad är det för mystiska krafter som väntar på den nya expeditionen?

Långsam bladvändare

Jeff Vandermeers Southern Reach-trilogi, som består av Annihilation, Authority och Acceptance, alla utgivna 2014, är kanske årets mest omtalade böcker inom Science fiction. Annihilation, som utgör den första delen, är något så ovanligt som en långsam bladvändare. Som läsare måste du suga i dig alla detaljer av den drömska undergångsprosan innan du går vidare till nästa sida. En bok som har stor potential att hitta läsare även utanför genre-gränserna.

The Fourth Realm-trilogin

Skrivet av: Sonja Viklund

John Twelve Hawks skriver science fiction om en värld som är förvillande lik vår egen. Hans trilogi om Vandraren avslutades nyss med boken The Golden City. Missa inte litteraturens svar på The Matrix!

Seed

Av: Ziegler, Rob Tipsat av: Lennart Kihlberg

Missa inte denna omtalade SF-roman! En magnifik gestaltning av dysterhet och uppgivenhet.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Lennart Kihlberg den 3 november 2014