Aneurysmdimma

Självbiografisk serieberättelse om att drabbas av stroke och i efterdyningarna ett kroniskt smärttillstånd.

Per Myrhill får en kraftig hjärnblödning i december 2012. Han vaknar i soffan, nerspydd och med fruktansvärd smärta. På sjukhuset konstateras en hjärnblödning och Per opereras. 

Han svävar mellan liv och död under ganska lång tid. När han sedan vaknar upp lider han av ett konstant smärttillstånd efter en nervskada. Per Myrhill skriver i efterordet att han har jobbat med Aneurysmdimma sedan dess. 

Flera perspektiv

Det är en skildring av upplevelsen både utifrån och inifrån under den akuta fasen. Den följer Per Myrhills inre föreställningar liksom hans frus kontakt med intensivvården. 

Bilduttrycket ter sig lite onyanserat men berättelsen som förmedlas är angelägen ur ett patientperspektiv. Inte minst i det som Per Myrhill skriver i efterordet kring det kroniska smärttillstånd han tvingas leva med. 

Våra texter

 1. Patient

  Av: Watt, Ben Tipsat av: Anna Sahlén

  En självbiografisk och känsloväckande berättelse om hur mötet med sjukdom och dödlighet kan göra livet mer närvarande.

 2. Skuggan av ett liv

  Av: Mantel, Hilary Tipsat av: Anna Sahlén

  Författaren Hilary Mantel skriver om sin barndom och om den sjukdom som präglat större delen av hennes liv.

 3. Blackout

  Av: Cahalan, Susannah Tipsat av: Hanna Widman

  "När min hjärna blev min fiende" är den mycket passande undertiteln på den här både skrämmande och intressanta självbiografin.

 4. Den skakande kvinnan

  Av: Hustvedt, Siri Tipsat av: Anna Sahlén

  I försöken att förstå sin egen kropps reaktioner går författaren Siri Hustvedt genom forskning kring hjärnan och vårt medvetande.