Amulett bok 2 - Stenväktarens förbannelse

Emily och Navins mamma har blivit förgiftad. För att hitta ett botemedel beger de sig tillsammans med Silas robotar till staden Kanalis.

I staden Kanalis får Emily och Navin bevittna på närmare håll vilka deras fiender i landet Alledia är, älvorna. Kanalis bebos av folk som med tiden förvandlas till djur och de är förtryckta av älvorna. Det tar inte lång tid innan Emily och hennes kompanjoner är jagade av älvkungens soldater.

Mot Demonberget

Till slut får Emily veta att det enda som kan bota hennes mamma är en frukt som växer på ett träd som endast finns på toppen av Demonberget, ett berg som inte ens älvorna vågar bestiga längre. Tillsammans med sin nyfunna allierade Leon Rödskägg beger sig Emily och Miskit mot berget.

Under resan känner Emily hur amuletten blir allt tyngre att bära och det blir svårare att stå emot dess vilja. Kommer hon att kunna lära sig att kontrollera kraften eller kommer den att ta över henne?

Samtidigt får Navin veta mer om sitt eget öde i Alledia och tar upp striden mot älvorna tillsammans med krigarna i motståndsrörelsen.

Stenväktarens förbannelse är en spännande fortsättning på boken Stenväktaren och nu får man en djupare bild av Alledia och dess invånare. Man får även lära känna karaktärerna på ett djupare plan, både gamla bekanta och ny ansikten, onda och goda. Det är spännande från första sidan till sista och jag längtar redan efter nästa del.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 9 april 2014