Allt jag säger är sant

Alicia blir fast inne på skoltoaletten då dörren går i baklås, hon får god tid att tänka över sitt liv. Vad gör hon här? Hon vill ju göra stordåd! Skolan känns plötsligt helt meningslös.

Alicia beslutar sig att hoppa av gymnasiet till föräldrarnas stora förtvivlan men med mormors försiktiga stöd.
Okej, när jobbet på ett av stadens coola caféer är kirrat känns allt lite bättre och mormor tar emot med öppna armar när hon vill flytta dit. Ett nytt liv, men klasskompisarna är skeptiska. För att inte tala om föräldrarna.

Drömmannen

Isak är en av cafeets stammisar, han är snygg och cool och Alicia blir kär. Dock verkar han ha en råttfärgad flickvän. Äsch! Mormor får veta allt om Isak och att Alicia planerar en framtid med honom som sin blivande man. Han har mjölk i kaffet precis som mormor. Det är ungefär allt hon vet om honom.

En kväll när Alicia skyndar sig hem till mormor efter jobbet är det alldeles mörkt och tyst i lägenheten. Det är något som inte känns bra. Inte alls.

En härlig bok full av känslor

Allt jag säger är sant är en feel good-bok men med starka känslor. Både sorg och lycka, vemod och tillfredsställelse. Boken är lika bra som Lisa Bjärbos förra ungdomsbok, Det är så logiskt alla fattar utom du.

Läs de första sidorna i Allt jag säger är sant på smakprov.se. Här nedanför kan du se och höra Lisa Bjärbo själv prata om sin bok.

 

Det är så logiskt, alla fattar utom du

Av: Bjärbo, Lisa Tipsat av: Anna Hällgren Conradsson

Det är logiskt att bästa vänner alltid ska vara det. Ester och Johan är bästa vänner och har varit det sedan barnsben.