Allt du behöver veta om hundar

Lättöverskådlig snabbfakta om cirka 350 hundraser från hela världen.

För den som vill ha en överskådlig bild över vilka hundraser som finns, exempelvis inför skaffandet av en egen hund, är denna bok en bra början.

Beskrivning av hundraser

Varje hundras beskrivs på alltifrån en halv sida till ett helt uppslag. En faktaruta talar om ursprung, mankhöjd, vikt, motionsbehov, pälsvård och färg, och därtill finns en kort text om rasen med historia och egenskaper.

Vi får snabbt en uppfattning om vilka hundar som är populära i vilka länder, vilka raser som passar till sällskapshundar och vilka som har bra vaktegenskaper, hur stora de blir och vilken typ av uppoffring som krävs av en husse eller matte.

Hundarna är uppdelade i olika underavdelningar efter egenskaper eller ras: sällskapshundar, terrier, drivande hundar, fågelhundar, vallhundar och brukshundar. Varje uppslag består också av ett rikt bildmaterial som visar hundarna i olika situationer.

Översikt för hundägaren

Bokens första hundra sidor innehåller en översikt över hunden i allmänhet, indelad i tre kapitel: om hunden, att ha hund och hundens liv. Här finns mer övergripande fakta om rasernas uppkomst, sinnen, beteende, hur man väljer rätt hund, första hjälpen, hur man hanterar hundens första tid i det nya hemmet och hur man gör med hunden på semestern - och mycket mer.

Författaren David Alderton är brittisk, men trots det finns för flera raser även en rad om dess popularitet och historia i Sverige.

Boken passar lika bra för barn som för vuxna.

I samma serie finns även:
Allt du behöver veta om katter Allt du behöver veta om hästar

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Jenny Berggren den 19 maj 2010