All you need is kill

Du kanske har hört talas om filmen Edge of Tomorrow med Tom Cruise? Det här är mangan med nästan identisk handling.

Keiji Kiriya rekryteras till kriget mot de invaderande utomjordingarna. På första dagen dör han på slagfältet, men det slutar inte där eftersom han vaknar upp igen och återupplever samma dag om och om igen.

Han upptäcker att han kan påverka dagens utveckling. Han börjar träna för att bli starkare i strid och därmed kunna påverka slagfältet och ändra sitt öde.

Han träffar en tjej som heter Rita Vrataski och hon råkar vara den starkaste elitsoldaten i armén. Han gör allt för att överleva och lär sig av att kopiera Ritas rörelser i strid och successivt blir Keiji också bättre på att döda utomjordingar.

All you need is kill är oerhört brutal och definitivt inget för känsliga. Mangan utspelar sig i huvudsak på slagfältet där människor och utomjordingar bokstavligen slaktar varandra. Blodet sprutar och kroppsdelar flyger åt alla håll.

Hiroshi Sakurazaka har tidigare skrivit den populära mangaserien Death Note. Oavsett om du känner till Death Note eller inte så vill jag starkt rekommendera All you need is kill. När jag själv skulle läsa den så hade jag först tänkt läsa några kapitel, men eftersom den var så fruktansvärt bra så fastnade jag och läste hela kvällen istället.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Mikael Eklund den 17 november 2015