All the Colours of Darkness

Poliserna i Yorkshiretrakten (och Peter Robinson) jobbar oförtrutet på till glädje för oss alla som gillar Alan Banks och Annie Cabbot.

Nya tag för poliserna i Eastvale, den här gången med anknytning till den lokala teaterscenen som arbetar med en uppsättning av Shakespeares Othello.
 
Bokens titel är en del av en citat från Othello: "jealousy, betrayal, envy, ambition, greed, lust, revenge — all the colours of darkness".
 
På ytan verkar det som ett enkelt fall som snabbt blir löst och lagt till handlingarna. Det finns dock lösa trådar. Som naturligtvis Alan Banks, med hjälp av Annie Cabbot, vill nysta i.
 
Detta trots tydliga anvisningar från mycket högre ort att det är synnerligen olämpligt. Under utredningens gång skapar Banks en teori med anknytningar till handlingen i Othello.
 
Man behöver dock inte kunna sin Shakespeare för att förstå tankegångarna, det förklaras tydligt allteftersom intrigen utvecklar sig. Slutet är i mitt tycke konstruerat, nästan åt James Bond-hållet, men man kan ju inte lyckas med allt.

Som vanligt hålls vi underrättade om Banks musiklyssnande. Numera har han musiken på sin Ipod, när han är på rörlig fot. Nytt är att det på Peter Robinsons hemsida finns spellistor över musiken. I dagsläget finns listor från de senaste tre böckerna, men mer följer.
 
All the Colours of Darkness finns i nuläget (april-09) endast på engelska.

Författarens hemsida

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Astrid Jonsson den 2 april 2009