A Tale of the Malazan Book of the Fallen

Med en military fantasy som utforskar människans grymmaste ögonblick, har Steven Erikson skapat sig en plats bland de främsta författarna i fantasygenren.

Steven Erikson hör utan tvekan till fantasygenrens stora namn, med sin episka serie "A Tale of the Malazan Book of the Fallen". Handlingen i serien består av flera huvudtrådar, där två av dem i huvudsak kretsar kring det Malazanska imperiet och de krig som utkämpas då styret försvagats efter kejsar Kellanveds försvinnande.
 
I första boken får läsaren bland annat följa The Bridgeburners, ett elitförband i den Malazanska 2:a armén. Under ledning av sergant Whiskeyjack deltar de i belägringen av de sista fria städerna på kontinenten Genabackis. Den andra boken utspelar sig i huvudsak på en annan kontinent, där den Malazanska 5:e armén flyr undan ett våldsamt uppror, samtidigt som den försöker skydda tiotusentals flyktingar från en massaker.
 
Detta är en vuxenfantasy som inte blivit översatt till svenska. Det kan ta ett tag innan man kommit in i första boken, men när man väl gjort det går den inte att släppa. Erikson underskattar inte läsaren, som blint kastas in mitt i handlingen i en mycket komplex värld, men allteftersom berättelsen fortskrider får man lära sig mer om världens historia, folkslag och magi. Att få sig en bild av hur världen hänger ihop blir till slut en lika stor del av behållningen med böckerna som handlingens och karaktärernas utveckling.
 
I serien ingår hittills av tio planerade böcker:
Gardens of the Moon
Deadhouse Gates
Memories of Ice
House of Chains
Midnight Tides
The Bone Hunters
Reaper’s Gale
Toll the Hounds
Dust of Dreams

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helena Lindblom den 22 mars 2007