A Bad Spell in Yurt

Huvudpersonen, Daimbert, är en väldigt slö elev som i trollkarlsskolan egentligen bara hade lärt sig få vinglasen att komma till honom så han slapp lyfta dem själv. Med nöd och näppe klarar han sin examen. Han får jobb i det lilla obetydliga kungadömet Yurt.

Kungen där är väldigt förväntansfull när han nu skall få en trollkarl från den berömda trollkarlsskolan. När Daimbert kommer till Yurt så blir han snabbt klar över att han inte klarar det de vill att han skall göra. Tur att han har tagit med sig läroböckerna!
 
Tyvärr blir han dessutom kär i den unga vackra drottningen. Hon har hört att några grannländer har möjlighet att tala med varandra genom magi – de kallar uppfinningen telefon. Den telefon Daimbert försöker göra fungerar inte som de tänkt.
 
Trots olika uppfattningar om många saker så blir han god vän med slottets präst – Joachim. Dessutom används mörk magi av någon i lönndom som gör att det blir en fråga om liv eller död för Daimbert. Tur att han kan improvisera!
 
Denna blandning av nutid och medeltid är beskriven med mycken humor. Genom alla besvärligheter ser Daimbert den absurda sidan av livet. Hos mig lockade det till den del frustande skratt. Dock är det tydligt att författarinnan har mycken kunskap om hur man bodde, vilken mat som åts och hur högtider firades.
 
Den första boken om Yurt. Den finns även att ladda ner på författarens hemsida:
http://www.bright.net/~bouchard/

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Karin Engman den 20 november 2007