8 saker du aldrig skulle våga

Vem har inte drömt om att göra saker man egentligen inte törs? Saker som känns jätteläskiga eller pinsamma. Saker som alla andra verkar kunna göra utan blinka.

Jamila, Kay, Lisa och Vick går i nian. Livet är ganska trist i det lilla samhället och tjejerna bestämmer sig för att utmana varandra. De ska träffas varje vecka och få en ny utmaning. Den som inte gör den får inte vara med på nästa möte. Utmaningarna ska hållas hemliga för alla utanför gruppen.

Farliga utmaningar

De första utmaningarna som tjejerna ger varandra är: gå i kort kjol utan trosor, köpa sexiga underkläder, sno kalsonger av en kille på skolan och köpa kondomer. I kampen att komma på så avancerade utmaningar som möjligt blir de snabbt värre och tjejerna utsätts för fara.

Starka och stolta

Tjejerna i boken framställs som starka individer och de står för vilka de är. De behandlas inte alltid väl av personer runt omkring dem men väljer att finnas för varandra och hämnas när någon är elak.

En helt klart läsvärd bok där huvudpersonerna är stolta tjejer, födda i Sverige eller inte, straighta eller gay - det spelar ingen roll. 8 saker du aldrig skulle våga passar alla som är, eller någon gång har varit, tonåring. 

Street

Av: Susso, Eva Tipsat av: Annika Edlund

Kärlek, vänskap, konflikter och dans. Fyra ungdomar från olika Stockholmsförorter. Street är första boken i en ny serie, Dansfabriken. Upplägget påminner lite om ett tv-seriemanus.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Ninnii Sundlöf den 11 november 2014