Önska bort, önska nytt

Ingrid Olssons korta noveller handlar inte om trevliga och lyckliga livsöden. Det är starka berättelser som berör. Tyvärr kan nog många känna igen sig.

Ingrid Olsson har skrivit en samling korta berättelser som fångar olika livsöden. Där är till exempel killen som har sin mammas saker i en plastpåse och killen som är ensam på julafton och inte passar in i sin fars nya liv. Eller tjejen som sitter i ett trapphus och väntar på att det ska ringa och ryggsäcken som är för tung för en helg i Åre.

Få ord som säger väldigt mycket

Berättelserna är skrivna i stycken på en sida var. Med få ord lyckas författaren få mig som läsare att förstå tusen saker. Orden är en ingång till det som finns mellan raderna.

Jag läste ut boken i ett svep, eftersom det inte gick att sluta läsa. Berättelserna är inte lyckliga. Tvärtom, ibland är de som knytnävsslag i magen och ibland som en stor varm klump i halsen.

Läs inte boken om du vill läsa något lyckligt. Men vill du bli gripen och lätt tårögd passar nog den här boken dig.

Som ett smakprov kan du läsa den första berättelsen här

Medan mamma sover

Av: Olsson, Ingrid Tipsat av: Åsa Zetterström

Ida har en stor, tung hemlighet. Lika bra då att ingen ser henne, att vara ensam. När hon och fina Nore ändå blir förälskade måste hon välja. Kan hon släppa in honom i sitt liv utan att avslöja hur det är hemma?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 22 januari 2016