Ölandssången

Eva reser till Öland för att finna reda i sin bakgrund och förstå sig själv.

I den avslutande delen i trilogin som inleddes med Kalmars jägarinnor återvänder Eva Zakrisson till Öland och mormor Stickan. 

Släktens tysta arv

Mellan raderna kan vi förstå att tillvaron ordnat upp sig på fastlandet, men att Eva fortfarande har ett behov av att utforska sitt förflutna. Hennes släkt bär på sin beskärda del av berättelser som det inte talas högt om. Där rymmer sig särlingar, psykisk sjukdom, konstnärsskap, självmord och kärlek. Hur har det påverkat henne?

I sin strävan att finna sig själv och fast mark under fötterna söker Eva ledtrådar i anteckningsböcker, fotografier och berättelser som gömmer sig i skjul, ruiner och den öländska naturen. Långsamt får historien något skarpare konturer. 

Kärleken till en plats och en mormor

På sin fina prosa berättar Tove Folkesson om kärleken till en plats och om relationen till det förflutna och till en åldrande mormor som är på väg bort. I människans tillvaro är inget beständigt. 

Det är inte nödvändigt att läsa de tidigare delarna i trilogin, Kalmars jägarinnor och Sund, men det rekommenderas varmt. 

Våra texter

  1. Kalmars jägarinnor

    Av: Folkesson, Tove Tipsat av: Anna Sahlén

    Eva och hennes vänner, Kalmars jägarinnor, är en kraft som inte går att tygla i denna läsvärda roman.

  2. Sund

    Av: Folkesson, Tove Tipsat av: Anna Sahlén

    En generationsroman som utforskar sökandet efter tillhörighet.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 26 juni 2017