Äventyrsveckan

Tänk dig att vara vilse mitt ute i ingenstans med din värsta mobbare. Vad skulle du göra?

Om ett par veckor är det sommarlov och efter det kommer klassen splittras. I höst väntar högstadiet. Amanda kommer inte sakna sina klasskamrater. Antingen struntar de i henne, eller så mobbar de henne och så har det varit sedan fyran. Allra värst är Philip som alltid får de vuxna att tro att han är helt normal mot Amanda trots att han egentligen är elak.

Resa med klassen

Nu ska klassen åka på en äventyrsvecka i de värmländska skogarna för att stärka sammanhållningen. Amanda är ofta i skogen med familjen, så den biten blir rolig. Men att dela rum med andra tjejer och göra saker med klassen kommer att bli jobbigt.

Veckan tar en farlig vändning när klassen ska paddla nedför en fors. Massor av regn har fått vattnet att stiga och forsen är för stark. Det händer en olycka, Amanda kastas i vattnet och dras med av strömmen. I vattnet hittar hon Philip och tillsammans lyckas de ta sig i land.

Ensamma i skogen

De vet inte var de är, de är genomvåta och det regnar för fullt. För att hålla värmen börjar de gå och efter flera timmar hittar de ett gammalt hus som de tar skydd i. Vad ska de göra nu?

Amanda vet lite grann om att klara sig i naturen, men det är också en av sakerna som Philip och de andra har retat henne för. Nu är hon ensam med Philip i skogen. Kommer de falla in i sina vanliga roller som mobbare och offer eller kommer de klara av att samarbeta för att överleva tills de blir hittade?

En spännande bok om mobbning och överlevnad.

Läs också

  1. Du har ingenting sett

    Av: Hjertzell, Maja Tipsat av: Annika Edlund

    En spännande berättelse om Tomas, kallad Sherlock, som gillar att läsa Conan Doyle och som är klassens mobbade pluggis.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 8 december 2017