Älskade krig

Från att ha varit hetast i Mediasverige faller Sara Hammargren pladask efter en skandal och kastas ut i kylan.

Sara Hammargren är en känd programledare på tv. Livet har fallit i tusen bitar efter att hennes affär med en minister blivit känd.

Till Irak under brinnande krig

Hon blir dumpad av ministern och sparkad från sitt jobb och "vännerna" vänder henne ryggen. Men med de dyra vanor hon skaffat sig som tv-kändis börjar hon snart bli desperat efter ett jobb. Då dyker Sven Banér upp och vill att hon åker till Irak, mitt under brinnande krig. för att leta rätt på sonen Magnus.

Sara tvingas ta jobbet för att återupprätta sin ära, trots att hon inte vill träffa Magnus igen efter att han gjort henne illa.

Älskade krig är jättebra. Innehåller både kärlek och samhällskritik och skapar ett sug efter mer. Johanne Hildebrandt är suverän på att bygga upp spänningar och samtidigt berätta en bra historia. Det blir otroligt bra om ett krig vi i Sverige vet väldigt lite om.

Fortsättningen heter Förbannade fred.

10 läsvärda krigsskildringar

Skrivet av: Helen Forsberg

Krig betyder "väpnad kamp mellan stater, eller mellan grupper inom en stat, inbördeskrig" enligt Nationalencyklopedien. Men ett krig är ju så mycket mer för alla inblandade.

En desertörs bekännelse

Av: Key, Joshua Tipsat av: Daniel Gunnestam

Joshua Key berättar om sina omskakande upplevelser som amerikansk soldat i kriget i Irak.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 26 januari 2012