Välkommen att släktforska

Från och med fredag 1 oktober 2021 är rummet Hitta släktforskning öppet som vanligt igen.

Fyra mallar för släktträd ligger utspridda på ett mörkt träbord. Foto: New Africa, Bigstock

Välkommen att använda databaser och program för släktforskning, på datorerna i rummet Hitta. Det finns på plan 2 i stadsbibliotekets norra del. Även datorerna på avdelningen Rötter är utrustad med släktforskningsresurser.

Lokaler för släktforskning

1. Hitta släktforskning

På plan 2 i Umeå stadsbibliotek finns ett rum som heter Hitta. Där finns datorer som är främst avsedda för släktforskning.

2. Rötter

På plan 2, Umeå stadsbibliotek, finns avdelningen Rötter som innefattar lokalhistoria och släktforskning.

Mer för släktforskare

1. Släktforskning

Är du intresserad av att forska i din egen historia? På alla bibliotek i Umeåregionen finns det släktforskningsmaterial som är fritt att använda för alla.

den 28 september 2021