Begränsad service på Umeås bibliotek

Stadsbiblioteket och de övriga folkbiblioteken i Umeå kommun är öppna. Tills vidare stänger de senast klockan 18.00 på vardagar, och är helt stängda på lördagar och söndagar.

Ikon föreställande en byggnad med platt tak och många fönster Bild: Heart Vector/Bigstock

Folkbiblioteken i Umeå kommun är öppna med begränsad service och restriktioner i öppethållande och programverksamhet.

Inget helgöppet

Tills vidare är biblioteken som längst öppna till klockan 18 på vardagar. På lördagar och söndagar är biblioteken stängda. Öppettiderna varierar mellan biblioteken. Mer information hittar du på varje biblioteks egen sida. Information om när några bibliotek återigen har helgöppet kommer att läggas ut här på Minabibliotek.

Inga mötesplatser

Bibliotekens verksamhet fortsätter men med restriktioner. Just nu är biblioteken inte mötesplatser. Gör ditt besök så kort som möjligt. Du får inte sitta och studera eller arbeta på biblioteken för tillfället.

Inga program på biblioteken

All program- och gruppverksamhet på biblioteken i Umeå kommun är inställd tills vidare. Det gäller sagostunder, språkcaféer, besök av skolklasser och andra program. Däremot ordnas program via digitala kanaler. I kalendern kan du se vad som är på gång.

Biblioteksbussen

För att kunna hålla avstånd får endast två besökare, eller en familj, vara i biblioteksbussen samtidigt. När biblioteksbussen besöker förskolor och skolor får endast pedagogerna komma till bussen.

Kontakt

Har du frågor går det bra att ringa till Umeå stadsbiblioteks servicetelefon vardagar mellan klockan 10 och 15, på telefonnummer 090-16 33 00. Eller kontakta ditt närmaste bibliotek.

Nå oss

1. Alla bibliotek

Biblioteken, deras öppettider, adresser, kontaktuppgifter och annan användbar information.

Arrangemang online

1. Bokmaling

Datum måndag 12 april 15:00 - 16:00
    Plats Nordmalings bibliotek

Gillar du att läsa och prata om böcker? Går du på mellanstadiet i Nordmaling?

2. Språkcafé online

Datum måndag 12 april 17:00 - 18:00
    Plats Nordmalings bibliotek

Vill du lära dig svenska? Eller träffa nya människor? Kanske både och?

3. Prova på videomöte

Fullbokat
    Datum tisdag 13 april 10:00 - 16:00
    Plats Umeå stadsbibliotek

Har du hört talas om videosamtal och videomöte? Vill du prova på? Nu kan du som är intresserad få lära dig mer. Välkommen till en kurs där du får prova på videomöten via tjänsten Jitsi Meet.

4. Prova på videomöte

Fullbokat
    Datum onsdag 14 april 10:00 - 16:00
    Plats Umeå stadsbibliotek

5. Föreläsningsserie om samisk hälsa

Datum onsdag 14 april 18:00 - 19:00
    Plats Vindelns bibliotek

Digitala föreläsningar i realtid presenterade av de samiska förvaltningskommunerna i samarbete med Medborgarskolan.

Visa fler arrangemang...