Begränsad service på Umeås bibliotek

Stadsbiblioteket och de övriga folkbiblioteken i Umeå kommun öppnar igen tisdag 12 januari. Tills vidare stänger de senast klockan 18.00 på vardagar, och är stängda lördag och söndag.

Ikon föreställande en byggnad med platt tak och många fönster Bild: Heart Vector/Bigstock

Folkbiblioteken i Umeå kommun öppnar igen tisdag 12 januari 2021.

Inget helgöppet

Tills vidare är det som längst öppet till klockan 18 på vardagar, och inte alls på lördagar och söndagar. Öppettiderna varierar mellan biblioteken, och två av dem fortsätter att hålla helt stängt. Det gäller biblioteken i Obbola och Umedalen.

Mer information hittar du på varje biblioteks egen sida. Information om när några bibliotek återigen har helgöppet kommer att läggas ut här på Minabibliotek.

Inga mötesplatser

Bibliotekens verksamhet kommer att fortsätta med samma restriktioner som i december, före nedstängningen. Det innebär att biblioteken inte är några mötesplatser just nu. Gör ditt besök så kort som möjligt för att minska risken för smittspridning.

Biblioteksbussen

För att kunna hålla avstånd får endast två besökare, eller en familj, vara i biblioteksbussen samtidigt. När biblioteksbussen besöker förskolor och skolor får endast pedagogerna komma till bussen.

Bakgrund

Biblioteken stängdes den 19 december 2020 utifrån regeringens rekommendationer. De öppnas nu åter utifrån att regeringen påtalat att biblioteken bedriver en viktig verksamhet bland annat genom att ge allmänheten möjlighet att använda internet och söka information.

Kontakt

Har du frågor går det bra att ringa till Umeå stadsbiblioteks servicetelefon vardagar mellan klockan 10 och 15, på telefonnummer 090-16 33 00

Nå oss

1. Alla bibliotek

Biblioteken, deras öppettider, adresser, kontaktuppgifter och annan användbar information.