Umeås bibliotek öppna som vanligt

Stadsbiblioteket och övriga folkbibliotek i Umeå kommun har ordinarie öppettider från och med måndag 13 september. Vissa andra restriktioner blir kvar ytterligare en tid.

Ikon föreställande en byggnad med platt tak och många fönster Bild: Heart Vector/Bigstock

Folkbiblioteken i Umeå kommun har nu återgått till ordinarie öppettider. Även programverksamheten startar upp under september. Fortfarande erbjuder biblioteken inga studieplatser.

Kvälls- och helgöppet

Från och med måndag 13 september återgår folkbiblioteken i Umeå kommun till ordinarie öppettider. På respektive biblioteks sida ser du vilka tider som gäller för just ditt bibliotek.

Inga platser för att studera

Ännu ett tag finns det vissar restriktioner för bibliotekens verksamhet. Vi erbjuder just nu inga studie- eller arbetsplatser.

Bibliotekens programverksamhet

Från och med september startar programverksamheten åter upp på folkbiblioteken i Umeå kommun. Tänk på att även gratisarrangemang kan kräva biljett, med tanke på antal deltagarplatser.

Biblioteksbussen

För att kunna hålla avstånd får endast två besökare, eller en familj, vara i biblioteksbussen samtidigt. När biblioteksbussen besöker förskolor och skolor får endast pedagogerna komma till bussen.

Kontakt

Har du frågor kan du ringa eller mejla till något av biblioteken. Du hittar kontaktuppgifter på respektive biblioteks sida här på Minabibliotek.

Nå oss

1. Alla bibliotek

Biblioteken, deras öppettider, adresser, kontaktuppgifter och annan användbar information.

1. Digitalhjälp drop-in

Datum onsdag 29 september 14:00 - 15:00
    Plats Mariehemsbiblioteket

Din flytväst i digitalstormen!

2. Björn Forsberg

Datum onsdag 29 september 15:00 - 16:00
    Plats Grubbebiblioteket

Välkomna till Grubbebiblioteket för att lyssna på Björn Forsberg som berättar om sin senaste bok, Fartrusiga.

3. Författarsamtal på Pride: Khaled Alesmael

Datum onsdag 29 september 18:00 - 19:00
    Plats Umeå stadsbibliotek

Vi firar Umeå pride på stadsbiblioteket med spännande författarbesök. Hör den prisbelönta författaren och journalisten Khaled Alesmael samtala med litteraturvetaren Oscar von Seth om sin uppmärksammade bok "En port till havet".

4. Bebisramsor

Datum torsdag 30 september 13:30 - 13:50
    Plats Umeå stadsbibliotek

Kom och ramsa med oss och lyssna på de bästa pekböckerna!

5. Digital bokcirkel: Dostojevskij 200 år

Datum fredag 1 oktober 02:00 - 23:59
    Plats Umedalens bibliotek

Umedalens bibliotek firar mästarens tvåhundrade födelseår med en maratonbokcirkel, där vi läser ett verk i månaden och diskuterar tillsammans online.

Visa fler arrangemang...