Strömma film via biblioteket

Från och med 1 januari 2019 går det att låna film hemifrån.

Det finns runt 2 000 olika titlar att välja på från ett varierat utbud av kvalitetsfilm. Du hittar dem i vår katalog, med formatet "strömmande film".

En film i veckan

Du kan även hitta dem via webbplatsen Cineasterna. Välj Umeåregionens bibliotek i listan och sedan kan du söka bland alla filmer. Det går att sortera filmerna efter exempelvis årtal, genrer och betyg.

Efter att du har valt film behöver du logga in på Cineasterna för att kunna låna den, men det gör du med samma uppgifter som du använder på biblioteket. Du får låna en film i veckan och filmen blir då tillgänglig i 48 timmar.

Bakom Cineasterna står företaget Förlagett som erbjuder försäljning av medier och tjänster till landets bibliotek.

1. E-film

Från 1 januari 2019 kan du låna strömmande filmer genom biblioteket. Du får låna en film i veckan. Sök efter filmerna här på webbplatsen eller på Cineasterna.se. Logga in och låna. Lånet är aktivt i 48 timmar.