Sommarlån

Från och med den 31 maj kan du få längre lånetid på böcker och annat som du lånar hos oss.

Flaggstång med svenska flagga i sommarmiljö Foto: michaelperssonse/Bigstock

Mellan den 31 maj och 25 juli blir det längre lånetid på de böcker du lånar. Det gäller inte medier med kort lånetid eller lång kö.

Sommarlåntiderna varierar och är längre i början på sommaren för att successivt minska under juli. Den 26 juli blir lånetiden åter igen fyra veckor. Exakt återlämningsdatum hittar du alltid på lånekvittot och när du loggar in här på Minabibliotek.

Vecka 23-25 (31 maj - 27 juni)
8 veckors lånetid

Vecka 26-27 (28 juni - 11 juli)
7 veckors lånetid

Vecka 28 (12 juli - 18 juli)
6 veckors lånetid

Vecka 29 (19 juli - 25 juli)
5 veckors lånetid

Vecka 30 (26 juli och framåt)
Åter till normal lånetid

Puffbild, foto: michaelperssonse/Bigstock

Mer om att låna

1. Låneregler

Här finns de låneregler som gäller för våra bibliotek. Du hittar även länkar till låneregler på olika språk.

2. Låna

Läs om hur du lånar en bok, lånar om, ställer dig i kö och vilka regler som gäller när du gör allt detta.

Bibliotekens öppettider

1. Ändrade öppettider i sommar

Här finns övergripande information om bibliotekens ändrade öppettider i sommar. Några håller helt stängt i perioder och några kortar ned sina öppettider. För aktuella tider, se bibliotekens egna sidor.