Nya förutsättningar för e-lån

Från och med den 1 maj ändras gränsen för antalet möjliga e-lån. Nu kan du låna en e-bok eller e-ljudbok per vecka.

De senaste månaderna har utlåningen av e-böcker och e-ljudböcker ökat kraftigt. Efterfrågan på e-lån är större än vad det finns resurser till.

Umeåregionens bibliotek har haft en maxsumma för hur mycket e-lånen får kosta varje månad. När taket var uppnått gick det inte längre att låna e-böcker och e-ljudböcker den månaden. Det kunde bli ganska många dagar varje månad.

För att kunna erbjuda så många låntagare som möjligt e-böcker och e-ljudböcker under så stor del av månaden som möjligt prövar vi nu att sätta kvoterna per vecka istället för per månad.

Det betyder att du får låna en bok i veckan. Lånetiden är dock som förut 28 dagar.

Maxsumman för hur mycket e-lånen får kosta sätts också per vecka. Om pengarna tar slut och lånen stoppas kommer det att gå att låna igen redan veckan därpå.

1. Fria e-böcker nu direkt från Minabibliotek

Skrivet av: Annika Winning

Mycket klassisk svensk litteratur finns tillgänglig gratis som e-böcker. Nu kan du hitta och låna många av dessa böcker direkt här på Minabibliotek.

den 7 mars 2018