Inga större grupper på biblioteken

Umeå kommuns folkbibliotek har tyvärr inte möjlighet att ta emot grupper från förskolor och skolor i höst. Endast små grupper med max 5 barn eller ungdomar kan besöka biblioteken.

Silhuetter av barn med en stoppskylt i bakgrunden Originalbilder: Fagreia/axis213/Bigstock

Med hänvisning till Folkhälsomyndighetens rekommendationer har kulturförvaltningen i Umeå kommun beslutat att inte ta emot klasser från grundskola, gymnasium eller SFI, eller barngrupper från förskolor, på folkbiblioteken i höst.

Endast små grupper med max fem barn/elever kan besöka biblioteken. Kontakta gärna respektive bibliotek i förväg om det blir aktuellt.

Låna från Skolbiblioteksservice

Vi påminner om att grundskolor i Umeå kommun kan använda tjänsten Skolbiblioteksservice.

Mer information om Skolbiblioteksservice finns på deras webbsida.

1. Biblioteken och coronaviruset

Skrivet av: Anna Sahlén

Biblioteken håller öppet men kolla gärna öppettiderna här på webbplatsen. Är du sjuk, välj att besöka oss en annan dag.