Inga barngrupper på biblioteken i Umeå kommun

På grund av smittrisken har Umeå kommuns folkbibliotek just nu tyvärr inte möjlighet att ta emot barngrupper från förskola eller skola.

Silhuetter av barn med en stoppskylt i bakgrunden Originalbilder: Fagreia/axis213/Bigstock

Med hänvisning till Folkhälsomyndighetens rekommendationer har kulturförvaltningen i Umeå kommun beslutat att inte ta emot skolklasser eller barngrupper (med fem eller flera barn) på folkbiblioteken.

Detta gäller från och med måndag 6 april.

Vi påminner om att grundskolor i Umeå kommun kan använda tjänsten Skolbiblioteksservice.

Mer information om Skolbiblioteksservice finns på deras webbsida.

1. Biblioteken och coronaviruset

Skrivet av: Anna Sahlén

Biblioteken håller öppet men kolla gärna öppettiderna här på webbplatsen. Är du sjuk, välj att besöka oss en annan dag.