Fungerar det inte när du försöker göra e-lån?

För att kunna hålla budget finns det en gräns för hur mycket e-lånen får kosta. Därför går det ibland inte att låna, men oftast bara en liten stund.

Pictogrambilder av en surfplatta med streck och en smartphone med streck. En hand trycker på smartphonen.

Det är populärt att låna e-böcker och e-ljudböcker. Men ibland går e-lånen inte igenom.

Om du försöker låna i appen Biblio får du då felmeddelandet "Lånet kunde inte slutföras". Försöker du låna via Minabibliotek händer det ingenting, systemet bara "tänker". Här ska det visas ett meddelande som talar om orsaken till att lånet inte kan göras, men ett fel i systemet gör att inget meddelande visas upp.

Sju dagar mellan lånen

Om detta händer, kontrollera först att du inte redan har ett lån som är gjort de senaste sju dygnen. Du är begränsad till ett lån i veckan. Du kan se dina e-lån under Mina sidor och Lån här på Minabibliotek.se.

Om du inte har något lån som har mer än 20 dagar kvar av lånetiden ska du kunna låna. Om det ändå inte går beror det troligtvis på att biblioteket har uppnått gränsen för hur mycket e-lånen får kosta under en period.

Prova igen om en liten stund

Perioden räknas löpande, så det går inte att säga när det kommer att gå att låna igen. Det är bara att prova igen lite senare.

Läs mer om att låna e-böcker och e-ljudböcker här.

Puffbild: bigstock

den 14 november 2019