Högst fem besökare på biblioteksbussen

För att minska risken för smittspridning gäller nu särskilda umgängesformer i biblioteksbussen. Högst fem besökare i taget får vistas inne i bussen. Och precis som i trafiken gäller det att hålla avståndet.

Biblioteksbussen interiör Foto: Synneva Byrkjeland

På biblioteksbussens hållplatser kan det under normala omständigheter vara både trångt och full fart, vilket förstås är roligt. Den pågående pandemin medför dock tyvärr vissa restriktioner.

Om du har feber, hosta eller andra symtom på förkylning eller influensa ska du vänta tills du har tillfrisknat innan du kan besöka oss. Under ditt besök i bussen är det bra att tänka på att hålla längre avstånd än normalt till personal och andra besökare.

Dessutom får högst fem besökare i taget vistas inne i biblioteksbussen.

Om du tillhör en riskgrupp eller av andra skäl helt vill undvika att besöka bussen kan du i förväg reservera de böcker och andra medier som du vill låna. Då kan personalen göra dem i ordning och komma ut med dem, så att du inte behöver komma in i bussen. Om du behöver hjälp med att göra reservationer så är du som vanligt välkommen att kontakta biblioteksbussen via telefon eller e-post.

Vi beklagar de olägenheter som kan uppstå på grund av dessa bestämmelser och hoppas på din förståelse.

Bild: Synneva Byrkjeland

Mer om Biblioteksbussen

1. Biblioteksbussen

Bibliotek

Umeå kommuns biblioteksbuss kör till ställen där det är långt till ett vanligt bibliotek. Alla är välkomna att låna hos oss.

Telefon: 090-16 33 32, 070-216 26 98

den 27 mars 2020