Fjärrlånsförändring

Från och med nu kan du själv beställa fjärrlån av böcker som inte finns i vår bibliotekskatalog.

En hand sticker upp ur en hög med böcker. Foto: Ismagilov/BigStock

Vi har nu ändrat hur beställningar av fjärrlån går till. Från och med nu kan du som låntagare själva lägga beställningar på böcker som inte finns att hitta på www.minabibliotek.se. Detta innebär att vi inte längre kommer ta emot fjärrlånsförfrågningar per mejl. Däremot är du självklart välkommen att komma in på biblioteket, ringa eller mejla oss om du behöver hjälp med att lägga en beställning.

Fjärrlånsbeställningar, så kallade låntagarbeställningar, gör du på webbsidan www.libris.kb.se. Där behöver du skapa ett personligt konto (tryck på Logga in längst upp i högra hörnet). Ange Nordmalings bibliotek som det bibliotek där du vill hämta upp fjärrlånade böcker, skriv in dina personuppgifter och ditt lånekortsnummer (det nummer som står under streckkoden på ditt bibliotekskort), ange mejladress och välj ett lösenord. När du skapat ett konto kan du logga in och söka upp böckerna du behöver och lägga en beställning. Detaljerade instruktioner finns i denna manual:

och här på LIBRIS webbsida

Notera att fjärrlånsbeställningar ska bara göras på böcker som inte finns i vår bibliotekskatalog, (det vill säga den du söker i på www.minabibliotek.se). Sök därför alltid där först efter boken/böckerna du är ute efter. Notera också att vi bara fjärrlånar facklitteratur och inte skönlitteratur.

Vi tar betalt för beställning av kopior av kapitel eller artiklar. Att fjärrlåna böcker är däremot fortsatt kostnadsfritt.

Om ni undrar något över de nya rutinerna är det bara att ringa oss eller komma förbi biblioteket.

den 18 mars 2019