Extra hämtservice på Umeå stadsbibliotek

Om du vill kan du få hämta dina beställda böcker på plan 2. Vi kan också komma ut med böckerna ifall du inte vill gå in på biblioteket.

Foto: stocksnap/CC0 1.0

Umeå stadsbibliotek erbjuder möjligheten att hämta reserverade böcker på plan 2. Där rör sig färre besökare än i andra delar av biblioteket. Vi kan också komma ut med böckerna om du hellre vill det.

Gör så här

Reservera det du vill låna, som vanligt via Minabibliotek.se. När du har fått en avisering om att du har något att hämta, kontakta biblioteket – i god tid innan du vill komma och hämta.
Ring på telefon 090-16 33 00 eller skicka ett mejl till: boken.kommer@umea.se.

Då lånar vi ut böckerna på ditt bibliotekskort och lägger dem i informationsdisken på plan 2. Där kan du eller ditt ombud hämta böckerna. Glöm inte att ta med bibliotekskort eller legitimation.

För den som vill kan vi också komma ut med böckerna.

Vill du ha hjälp att plocka ihop böcker som finns inne kan du också höra av dig, via mejl eller telefon.

1. Umeå stadsbibliotek

Umeå stadsbibliotek finns på plan 2-4 i Väven. Stadsbiblioteket har för närvarande begränsade öppettider och begränsad service på grund av rådande Corona-restriktioner. Biblioteket erbjuder inga studieplatser. Under rubriken Aktuell information hittar du alltid vad som gäller för närvarande.

Service på andra bibliotek

Du kan få hjälp med avhämtning och leverans på flera folkbibliotek i Umeåregionen. Kontakta ditt bibliotek och fråga personalen.

1. Alla bibliotek

Biblioteken, deras öppettider, adresser, kontaktuppgifter och annan användbar information.

Foto: stocksnap/CC0 1.0

1. Låna

Läs om hur du lånar en bok, lånar om, ställer dig i kö och vilka regler som gäller när du gör allt detta.

den 24 februari 2021