Digital konstutställning

Nordmalings bibliotek i samarbete med Norsjös bibliotek presenterar stolt en digital konstutställning.

En stillbild från filmen. Biblioteksinteriör med tavlor som hänger i luften.

I dessa tider vill vi utforska hur vi kan samarbeta mellan västerbottniska bibliotek och hur vi kan nå ut med lokal konst på andra vis än de vanliga. Därför försöker vi oss på en digital konstutställning.

I filmen kan du se en virtuell konstutställning med bidrag från lokala konstnärer i Nordmaling och Norsjö.

Utställningen finns i en så kallad virtual reality (VR). Virtual reality eller virtuell verklighet är en datateknik där du med hjälp av en speciell utrustning kan gå runt i en miljö skapad inne i en dator. I filmen ovan kan du se hur det ser ut när Tommy går runt i en sådan miljö. För att kunna gå omkring i miljön behöver du VR-utrustning. Är du nyfiken på att veta mer om VR? Hör av dig till oss på biblioteket!

Den virtuella miljön är framtagen i samarbete med Humlab på Umeå universitet och Regionbibliotek Västerbotten. Tack till Johan Sundlöf, biblioteksutvecklare på Region Västerbotten och Mattis Lindmark, systemutvecklare på Humlab.

Ett tips är pausa videon om du vill se konstverken under en lite längre tid.

Har du VR-utrustning och vill besöka konsthallen med den? Tryck på denna länk.

Deltagande konstnärer:

Matts Bildström