Biblioteksbussen

Umeå kommuns biblioteksbuss kör till ställen där det är långt till ett vanligt bibliotek. Alla är välkomna att låna hos oss.

På förmiddagarna besöker vi främst skolor, förskolor, dagbarnvårdare och fritidshem utanför tätorten. Under eftermiddagar och kvällar kör bussen till förskolor, dagbarnvårdare, gruppboenden, enskilda adresser och bostadsområden enligt turlista.

Biblioteksbussen stannar till vid 138 hållplatser från Inneråträsk i norr till Norrbyn i söder. Alla är välkomna att låna på alla hållplatser!

Sommartid kör vi enligt en särskild turlista och besöker bland annat sommaröppna förskolor, badplatser, sommarstugeområden och träffpunkter som exempelvis Kyrkstugan.

Utöver böcker och ljudböcker att låna, finns det sällskapsspel, tidskrifter för vuxna och barn, böcker på minoritetsspråk, stor stil, samt musik och film för yngre barn.

Kontakta Biblioteksbussen

Kartbild som visar var Biblioteksbussen ligger. Klicka för att gå till Google Maps.
Adress: Storgatan 46 A 901 78 Umeå
Telefon: 090-16 33 32, 070-216 26 98

 

När kommer biblioteksbussen?

  1. Biblioteksbussens turlista

    Turlistan anger var och när biblioteksbussen stannar. Här kan du se turlistan för perioden från augusti 2023 till juni 2024.

Mer om biblioteksbussen

Artiklar

Nyheter

  1. Take away från barnavdelningen

    Du kan få hjälp att plocka ihop en påse med barnböcker, både som privatperson och om du jobbar på en förskola. Hämta på flera bibliotek i Umeå kommun och på biblioteksbussen.

Visa fler