Biblioteksbussen

Umeå kommuns biblioteksbuss kör till ställen där det är långt till ett vanligt bibliotek. Alla är välkomna att låna hos oss.

På förmiddagarna besöker vi främst skolor, förskolor, dagbarnvårdare och fritidshem utanför tätorten. Under eftermiddagar och kvällar kör bussen till förskolor, dagbarnvårdare, gruppboenden, enskilda adresser och bostadsområden enligt turlista.

Biblioteksbussen stannar till vid 137 hållplatser från Inneråträsk i norr till Norrbyn i söder. Alla är välkomna att låna på alla hållplatser!

Sommartid kör vi enligt en särskild turlista och besöker bland annat sommaröppna förskolor, badplatser, sommarstugeområden och träffpunkter som exempelvis Kyrkstugan.

Utöver böcker och ljudböcker att låna, finns det sällskapsspel, tidskrifter för vuxna och barn, samt musik och film för yngre barn.

Kontakta Biblioteksbussen

Kartbild som visar var Biblioteksbussen ligger. Klicka för att gå till Google Maps.
Adress: Storgatan 46 A 901 78 Umeå
Telefon: 090-16 33 32, 070-216 26 98

 

När kommer biblioteksbussen?

 1. Biblioteksbussens turlista

  Turlistan anger var och när biblioteksbussen stannar. Här kan du se och ladda ner turlistan för perioden från augusti 2022 till juni 2023.

Mer om biblioteksbussen

Artiklar

Nyheter

 1. Hållplats på Södra Byvägen flyttad till förmiddagen

  Eftersom skolorna nu har sommarlov står biblioteksbussen vid Stöcksjö skola och förskola endast klockan 9 - 10 onsdagen den 22 juni. På grund av detta är tiden för hållplatsen Stöcksjö södra byvägs norra infart från väg E4 flyttad till förmiddagen, närmare bestämt klockan 10:15 - 10:30. Välkommen!

 2. Viktig information!

  Under hösten 2022 kommer biblioteksbussen börja skicka räkningar för böcker som inte återlämnats. Denna ändring sker i enlighet med bibliotekens gemensamma låneregler och tillämpas på samtliga bibliotek i regionen.

 3. Take away från barnavdelningen

  Du kan få hjälp att plocka ihop en påse med barnböcker, både som privatperson och på förskola. Hämta på flera bibliotek i Umeå kommun och på biblioteksbussen.