VR-utställning: Plundring – början till ett folkmord

27 januari fredag 2023
2023-01-26 till 2023-01-27.
Plats Upplev multisal, plan 4, Umeå Stadsbibliotek Umeå stadsbibliotek

I samband med Förintelsens minnesdag är du välkommen att ta del av den starka VR-utställningen Plundring, producerad av Forum för Levande Historia.

Det som börjar med konst, böcker och ting kan sluta med människor. Mellan 1933 och 1945 genomförde nazisterna den största plundringen av kulturföremål i världshistorien. Ett sätt att utplåna ett folk genom att beröva dem dess historia, kultur och mänsklighet. Idag utgör Förintelseöverlevande och ättlingars kamp för att återfå dessa föremål en viktig del av en personlig och historisk försoningsprocess.

Utställningen ”Plundring” bygger på författaren Anders Rydells prisbelönta böcker. Den har producerats av Forum för levande historia i samarbete med Folkets Hus och Parker.

Du får använda bibliotekets VR-utrustning på plats för att ta del av utställningen. Inga förkunskaper krävs.

Datum och tid: Torsdag 26 januari kl. 16.00 – 20.00, fredag 27 januari kl. 09:00-16.00 (paus 12.00-13.00)
Lokal: Upplev Multisal, plan 4, Umeå stadsbibliotek
Biljetter: Gratis. Du behöver ingen biljett. Drop in i mån av plats.

Arrangeras i samarbete med Regionbibliotek Västerbotten.