Upp- & nervända världen

Bild: Christer Themptander Utställning

Datum

08 februari lördag
22 augusti lördag
2020-02-08 till 2020-08-22.
Plats Umeå konsthall, plan 3 Umeå stadsbibliotek

Med en stor portion humor kommenterar och ifrågasätter Christer Themptander makten och orättvisorna i samhället med sina absurda, satiriska och poetiska fotocollage. Välkommen till vårvinterns utställning i Umeå konsthall.

Christer Themptander har varit verksam konstnär sedan slutet på 60-talet. Hans bilder är vida spridda via tidningar, böcker, affischer, utställningar och digitala kanaler. Under parollen ”Sätt krokben för vaneseendet” jobbar Christer Themptander med enkla verktyg som sax, skalpell, lim och kopiator för att skapa sina lekfulla och träffsäkra bilder.

I utställningen möter du flera bilder som är producerade under 2000-talet.

– I den digitala tidsåldern känns det personliga hantverksmässiga uttrycket extra viktigt. Jag gör bruksgrafik som vill nå ut, säger Christer Themptander.

Även böcker

Konstnären är uppvuxen, bor och arbetar i Stockholm. Förutom en stor mängd bilder har Christer Themptander hittills även publicerat 18 böcker. Hans bilder har visats på utställningar både nationellt och internationellt.

Utställningen Upp- och nervända världen visas i Umeå konsthall till och med 23 augusti 2020. Se mer om utställningen och programmet som hör till på Umeå kommuns webbplats

Ämnesord