Tiden lider

Del av Victoria Anderssons broderi. Bilden är beskuren. Utställning

Datum

12 september lördag
10 januari söndag
2020-09-12 till 2021-01-10.
Plats Umeå konsthall, plan 3 Umeå stadsbibliotek
Information:

OBS! Utställningen öppnar i samband med vernissagen klockan 13.00 på lördag den 12 september. Endast biblioteket öppnar 10.00 den dagen.

I Umeå konsthall visar Victoria Andersson broderier och animation till och med 10 januari 2021. På invigningsdagen den 12 september är du välkommen på vernissage och en visning av utställningen.

Tid är en viktig del i Victoria Anderssons arbeten, både den faktiska arbetstiden men även den närvaro av tid som hennes arbeten återspeglar. 

”Att brodera är ett slags meditativt tillstånd. Här möts minnen och erfarenheter, dåtid och nutid blandas till nya berättelser och existentiella frågor.

Naturen är alltid närvarande, en inspirationskälla som speglar världens tillstånd och olika skeenden.”

Victoria Andersson är född 1971 i Kiruna och bosatt i Luleå. Hon är utbildad vid Högskolan för design och konsthantverk/Valand i Göteborg.

Utställningen "Tiden lider" visas i Umeå konsthall den 12/9 – 10/1 2021. Se mer om utställningen och programmet som hör till på www.umea.se/konst.

Med anledning av Covid-19

För att säkerställa ett tryggt avstånd har vi begränsat antal besökare samtidigt i lokalen. Du som är frisk är varmt välkommen, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra besökare.

Om vernissagen

Välkommen till öppningen av Victoria Anderssons utställning "Tiden lider" på lördag den 12 september klockan 13.00! Konstnären ger en kort presentation av utställningen. Här får vi bland annat ta del av Anderssons helt nyproducerade broderier och animation, skapade i en tid som för oss alla är och har varit något helt unikt. Öppet klockan 13.00–16.00 på vernissagedagen.