Att möta oro med en oro

29 juli måndag
2024-05-15 till 2024-07-29.
Plats Plan 2, Väven Umeå stadsbibliotek

Välkomna till Umeå stadsbibliotek, Öppen vägg, plan 2 och Anna Tiselius utställning. Den visas perioden 15 maj till och med 29 juli.

Bland barn och föräldrar finns en stor oro kring skolans möjligheter att ge rätt stöd och utbildning. Framförallt finns oro över skolans kunskaper om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

Anna Tiselius är socialpedagog och utbildad i textilt hantverk. I den här utställningen har hon slöjdat en oro, ett hantverk med gamla anor som traditionellt använts till exempel som mobiler att hänga över barnsängar, bröllop med mera.

Med sitt verk vill Anna Tiselius skapa något synlig, som går att röra vid och som berättar något för den som tittar och rör vid det. Fokus är att bearbeta den oro som många föräldrar måste leva med då barnen inte klarar att vara i skolan.

Läs mer om hur det är att leva med NPF och hitta stöd hos Riksförbundet Attention.

1. NPF och bibliotek

Skrivet av: Ida Boija

På biblioteken finns resurser och litteratur som kan vara till hjälp för dig som har eller vill veta mer om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF. Men biblioteken behöver bli ännu bättre.