Ung fredag

Varje fredag eftermiddag på stadsbiblioteket i Väven. Vi fikar och gör olika aktiviteter varje vecka.

Ung fredag är för dig som är 13 år eller äldre. Det händer olika saker varje fredag, och det är alltid fika!

Här nedanför ser du programmet för våren, som det är planerat än så länge. Vi fyller på med information allt eftersom.

Ung fredag kan vara i olika lokaler i Väven, men du kan alltid gå till ungdomshörnan på plan 4, så blir du hänvisad till rätt ställe.

Programmet är preliminärt och det kan kan bli ändringar

Vecka Datum Aktivitet Lokal
3 19 januari

Programmera ett spel i Scratch Är du nybörjare och vill veta mer om hur en dator tänker.
Skulle du vilja testa att skapa ett spel? Kom då till detta pass!
Under passet lär vi oss om programmering genom att skapa program/spel i verktyget Scratch. Inga förkunskaper krävs.

Bygg digitalverkstad, plan 3
4 26 januari

Smoothies och energy bars. Vi gör smoothies av frukt och grönt och provar på raw foodbakning. Sedan dricker vi och äter upp det vi gjort, såklart.

Matverkstaden, plan 4
5 2 februari

Upphovsmannen är en kvinna

Visste du att yrket fotograf ansågs vara ett passande jobb för en kvinna, även på den tiden då kvinnor ofta inte hade ett arbete utan främst tog hand om sin familj? Men gällde det alla typer av fotografering? Och visste du att den enda kvinna som någonsin vunnit den prestigefulla utmärkelsen Årets fotograf, inte ens fick möjlighet att gå på sin egen prisutdelning? Kom och titta på den spännande utställningen Upphovsmannen var en kvinna, som handlar om tre svenska kvinnliga pressfotografer – här finns något för alla som är intresserade av foto! Gratis fika.

Kvinnohistoriskt museum, plan 4
6 9 februari

Spela TV-spel och brädspel

Upplev multisal, plan 4
7 16 februari

Stopmotion animation. Gör din egen animerade film.

Bygg digitalverkstad
8 23 februari

Sticka en halsduk eller nåt! Vi visar lite olika tekniker för halsdukar. Ta gärna med egna projekt. Garn och stickor finns.

Ungdomshörnan, plan 4
9 2 mars
10 9 mars Brädspel och TV-spel
11 16 mars Skrivarworkshop Bygg digitalverkstad