UMEQUEER – perfomance och banderoll av Imri Sandström

29 september torsdag 2022
2022-09-29 till 2022-09-29.
Plats Umeå stadsbibliotek

UMEQUEER är en karta över platsspecifika queera minnen från Umeå, en väv av anonyma röster.

Verket är en komposition över gemenskap och plats och denna gemenskaps olikheter och egenheter – en kraft, ett alltid oavslutat ”oss” som över tid på olika sätt har genomsyrat Umeå. Det är en hyllning till det myller av röster, minnen, erfarenheter och kopplingar som är så mycket större och alltid, alltid rör på sig.

Imri Sandström är konstnär och forskare. Hon arbetar transdisciplinärt med text, bild och ljud, ofta utifrån områden som historia, språk och performativitet. 2019 doktorerade hon i konstnärlig forskning, inom fältet litterär gestaltning. Hon är för närvarande projektledare för det konstnärliga forskningsprojektet Writing Visual Relations, vid HDK-Valand, Göteborgs universitet.

Torsdag 29/9 kl 18.00 i Fika, Väven.
Medverkande: Imri Sandström, Kajsa Poidnak och Louise Ölund

Fri entré.
Arrangörer: Umeå stadsbibliotek, Umeå konsthall och Vita kuben.

Arrangemanget är en del av Pride i Väven 2022.
2022 är ett jubileumsår på många sätt. Umeå fyller 400 år, RFSL Umeå fyller 50 år och Umeå stadsbiblioteks hbtq-satsning Regnbågsbiblioteket fyller 10 år. Vi passar därför på att uppmärksamma Umeås queera historia under årets Pride.

Mer om Umeås queera historia