Thord Eriksson: Dom som stod kvar

Anna Rut Fridholm Arrangemang

1. 2020-11-03 18:00 till 19:30.
    03 november tisdag
    Plats Umeå stadsbibliotek Öppna foajé, plan 1 i Väven
    Datum 18:00 – 19:30
Visa alla
Kostnad: Fri entré. Gratisbiljetter hämtas från 1 oktober i Kulturreceptionen
Information:

Samarrangemang med studieförbundet BILDA och Vän i Umeå

Thord Eriksson är journalist och författare till reportageboken Dom som stod kvar - om ensamkommandes villkor och civilsamhällets roll. Han har genom intervjuer runt om i landet undersökt villkoren för de ensamkommande unga, och effekten av den nya hårdare asylpolitiken.

Thord Eriksson möter många ungdomar men också civilsamhällets volontärer – gode män, lärare, socialarbetare, kuratorer, fotbollstränare – vanliga svenskar som han anser tagit det ansvar samhället och politiken avbördat sig. Dom som stod kvar är ett personligt vittnesbörd om svensk flyktingpolitik som dramatiskt förändrats, om offer, förövare och hjältar.

Efter föredraget blir det ett panelsamtal om utvecklingen i Umeå, med Thord Eriksson, Individ- och familjenämndens ordförande Andreas Lundgren (s), samt representanter för Umeås civilsamhälle.

18.00 Thord Eriksson berättar om boken Dom som stod kvar

18.40 Paus

19.00 Panelsamtal

Låna boken

1. 2020-11-03 18:00 till 19:30.
    03 november tisdag
    Plats Umeå stadsbibliotek Öppna foajé, plan 1 i Väven