Tekniktorsdagar på Grubbebiblioteket

Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

11 oktober torsdag 2018
06 december torsdag 2018
2018-10-11 till 2018-12-06.
Plats Grubbebiblioteket
Kostnad: Gratis
Information:

Inga förkunskaper krävs

Torsdag 11 oktober startar höstens Tekniktorsdagar på Grubbebiblioteket. Vid fem torsdagar under hösten har du som är nyfiken tillfälle att komma och lära dig mer om 3D-skrivare, robotar, källkritik, banktjänster och biblioteket på webben.

Torsdag 11 oktober kl. 13-16

3D-skrivare för seniorer

(OBS! föranmälan till detta tillfälle)

Tekniktorsdag X-tra! 3D-skrivarworkshop för eniorer. Vi börjar med en genomgång av 3D-skrivare, vad det är och vad de används till idag. Sedan följer en workshop där var och en får skapa sitt eget 3D-föremål som vi sedan skriver ut. Max antal deltagare 8 st. Anmälan till Grubbebiblioteket: 090-16 33 89, eller annika.eriksson.2@umea.se.

Torsdag 25 oktober kl. 15-16

Ta kontrollen över robotarna!

Nybörjarworkshop kring programmering och datalogiskt tänkande. Vi diskuterar Vad? Hur? och Varför? Därefter får vi prova några enkla programmeringsspråk. Vi för över våra kommandon till några lekfulla robotar och hoppas att de gör det vi talat om för dem. Workshopledare är Tomas Svedgård, IT-pedagog vid MediaCenter i Västerbotten.

Torsdag 8 november kl. 15-16

Källkritik - Var inte rädd, var smart!

I dagens informationssamhälle där information publiceras och sprids snabbt är det viktigt att vara vaksam och kritisk till vad man ser, hör och läser i medier av olika slag, kanske framförallt på Internet där informationen delas och sprids väldigt snabbt. Genom att känna till några enkla verktyg blir du bättre rustad för att navigera i informationssamhället. Annika Eriksson, bibliotekarie på Grubbebiblioteket, ger er några användbara tips.

Torsdag 22 november kl. 15-16

Banktjänster på Internet - Nordea

Malin Rodrigo på Nordea kommer till Grubbebiblioteket och visar och berättar om bankens digitala tjänster. Kom och passa på att ställa dina frågor om säkerhet på Internet, Bank-ID, Swish med mera.

Torsdag 6 december kl. 15-16

Biblioteket på webben

Som låntagare i Umeåregionen har du med ditt bibliotekskort och PIN-kod tillgång till en rad användbara tjänster via hemsidan www.minabibliotek.se. Annika Eriksson, bibliotekarie på Grubbebiblioteket, går igenom hemsidan och visar lite tips på sökning av media, hur man reserverar och förlänger lån, samt går igenom hur det fungerar att låna E-böcker.

Välkommen!

Bild: Pixabay.com