Språkcafé och samhällsguider

Välkommen att umgås och prata svenska på måndagar på Umeå stadsbibliotek. Samtidigt kan du få hjälp med praktiska frågor som hur du bokar läkartid eller skriver ett CV.

När:
Sista tillfället har redan varit
Plats:
Umeå stadsbibliotek Upplev multisal, plan 4
Kostnad:
Gratis

Språkcaféet är en mötesplats där nya och etablerade svenskar kan träffas under lättsamma former. Alla är välkomna till IM:s språkcafé, både unga och äldre. Det är ett bra tillfälle att lära känna nya människor. Kom och umgås, lär dig något nytt och fika. Om du tränar svenska är det ett utmärkt tillfälle att öva med en svenskspråkig.

Du behöver inte anmäla dig i förväg, det är bara att komma.

Samtidigt finns samhällsguiderna på plats. Vill du boka tid hos en läkare eller skaffa ett kundkort i en mataffär? Undrar du hur ett CV ska skrivas? Röda korsets volontärer försöker hjälpa dig med praktiska frågor om hur det fungerar att bo i Umeå och i Sverige.

Vill du bli volontär?

Vill du vara med och arrangera språkcaféerna som volontär? Hör av dig till Individuell människohjälp (IM), via epost till: lilian.sahlin@manniskohjalp.se

Har du frågor om samhällsguiderna? Kontakta Nils Rådström på Röda korset, mobil: 070-108 58 42.

Arrangörer: Individuell människohjälp (IM), Röda korset och Umeå stadsbibliotek

Logotyp för Individuell människohjälp